ae0ccb5f a186 4420 817f 4843d0f35709.jpeg

Ketting- Draai- Verzilverd- 60 cm

Ketting- Draai- Verzilverd- 60 cm
Ketting- Draai- Verzilverd- 60 cm
14.99
InStock
 
Is je ketting stuk en wil je je ketting toch nog kunnen dragen dan is dit een mooi stevige ketting.
De ketting is gedraaid en daardoor sterk van structuur.
De ketting heeft een 3 dubbel zilverbad gekregen en blijft daardoor lang mooi.
De lengte van de ketting is 60 cm
 

( Ver)zilverden sieraden wordt na van loop van tijd dof.

Zilveren producten die je dicht op je huid draagt, kunnen behoorlijk snel zwart worden. Iedere huid is anders en daardoor heeft iedere huid weer een ander effect op zilver. Als je huid een hogere zuurgraad heeft, zullen je zilveren sieraden ook eerder zwart en dof worden.

Dat noemen we oxidatie.

Wanneer zilver in aanraking komt met waterstofsulfide, een gas dat overal in de lucht voorkomt vindt die chemische reactie plaats en veroorzaakt een zwarte laagje op het zilver. Dat is geen ramp, want dat laagje kun je er ook weer afhalen.

 

Oxidatieproces tegengaan

Om dit proces zoveel mogelijk tegen te gaan.

Bewaar je zilver niet in de badkamer of in een andere vochtige omgeving. Je slaapkamer is een veel betere plek.

De belangrijkste tip is om je zilveren sieraden die je niet draagt, te bewaren in het originele doosje. De kans op beschadigingen is dan het kleinst. Als je namelijk al je sieraden in los in een la of juwelendoosje opbergt, kunnen ze beschadigen, krassen en in de knoop raken.

 

Schoonmaak tips

in een badje met lauw water, waarin je theelepel afwasmiddel en een theelepel zuiveringszout hebt toegevoegd. Na zo’n 5 à 10 minuten haal je het zilver uit het water en poets je het voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Op deze manier kun je ook tussen de ribbeltjes goed schoonborstelen. Daarna spoel je alles af. Natuurlijk wel even droogmaken met een schone doek. Je zult zien dat jouw zilveren spulletjes er weer als nieuw uit zien.

 

Zilver poetsen met ketchup:

het recept

Je kunt zilver eenvoudig schoonmaken met ketchup. Dat werkt als volgt. Neem een bakje en doe daar een lekkere scheut ketchup. Het zilveren voorwerp leg je in dat bakje. Dat zilveren item moet lekker ondergedompeld zijn in de tomatensaus. Laat het geheel zo’n 10 minuten staan.

Daarna moet je het voorwerp afspoelen met water en met een borsteltje, bijvoorbeeld een tandenborstel oppoetsen, zodat je ook de moeilijke randjes en ribbeltjes kunt schoonmaken.

Daarna kun je het droogmaken met een zachte doek.

 

 

 


Terug naar overzicht


Ik heb een vraag over dit product

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN