ae0ccb5f a186 4420 817f 4843d0f35709.jpeg

Klavertje vier zilver

Klavertje vier zilver
Klavertje vier zilver
Klavertje vier zilver
16.99
InStock
 
Een klavertje vier wilt iedereen toch hebben, is klein en daardoor ook geschikt voor kleine kinderen

Vorm: Klavertje vier
Materiaal: Verzilverd
Doorsneden: 8.2 mm

Betekenis: 
Klavertje vier is zeldzaamheid, de vorm, die doet denken aan een kruis, wordt het vinden of het krijgen van een "klavertjevier" sinds de middeleeuwen beschouwd als een geluksbrenger. Volgens de legende stelt elk deelblad iets voor: het eerste de hoop, het tweede vertrouwen, het derde liefde en het vierde geluk.

 

Een zilverd sieraad is een sieraad van metaal met een laagje zilver.

Dit noemen we dan verzilverd of silver plated.

Bij dit sieraad is er 3 x een zilverbad toegepast waardoor er een dikkere laag op zit waardoor het sieraad lang mooi blijft.

Een verzilverd sieraad is betaalbaarder dan een sieraad die helemaal van zilver is

 


(Ver)zilverde sieraden bewaren:

( Ver)zilverden sieraden wordt na van loop van tijd dof.

Zilveren producten die je dicht op je huid draagt, kunnen behoorlijk snel zwart worden. Iedere huid is anders en daardoor heeft iedere huid weer een ander effect op zilver. Als je huid een hogere zuurgraad heeft, zullen je zilveren sieraden ook eerder zwart en dof worden.

Dat noemen we oxidatie.

Wanneer zilver in aanraking komt met waterstofsulfide, een gas dat overal in de lucht voorkomt vindt die chemische reactie plaats en veroorzaakt een zwarte laagje op het zilver. Dat is geen ramp, want dat laagje kun je er ook weer afhalen.

 

Oxidatieproces tegengaan

Om dit proces zoveel mogelijk tegen te gaan.

Bewaar je zilver niet in de badkamer of in een andere vochtige omgeving. Je slaapkamer is een veel betere plek.

De belangrijkste tip is om je zilveren sieraden die je niet draagt, te bewaren in het originele doosje. De kans op beschadigingen is dan het kleinst. Als je namelijk al je sieraden in los in een la of juwelendoosje opbergt, kunnen ze beschadigen, krassen en in de knoop raken.

 

Schoonmaak tips

in een badje met lauw water, waarin je theelepel afwasmiddel en een theelepel zuiveringszout hebt toegevoegd. Na zo’n 5 à 10 minuten haal je het zilver uit het water en poets je het voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Op deze manier kun je ook tussen de ribbeltjes goed schoonborstelen. Daarna spoel je alles af. Natuurlijk wel even droogmaken met een schone doek. Je zult zien dat jouw zilveren spulletjes er weer als nieuw uit zien.

 

Zilver poetsen met ketchup:

het recept

Je kunt zilver eenvoudig schoonmaken met ketchup. Dat werkt als volgt. Neem een bakje en doe daar een lekkere scheut ketchup. Het zilveren voorwerp leg je in dat bakje. Dat zilveren item moet lekker ondergedompeld zijn in de tomatensaus. Laat het geheel zo’n 10 minuten staan.

Daarna moet je het voorwerp afspoelen met water en met een borsteltje, bijvoorbeeld een tandenborstel oppoetsen, zodat je ook de moeilijke randjes en ribbeltjes kunt schoonmaken.

Daarna kun je het droogmaken met een zachte doek.

 

 

 

 

 

 

Verzegelen oorbel

Retour voorwaarde

1 oorbel is verzegeld, bij het verbreken van het zegel kunnen de oorbellen niet meer retour

 


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN